Actieve ontspanning in de natuur van Savoie Mont Blanc

Niet alleen kinderen spelen graag buiten, ook volwassenen wagen zich met liefde aan het klimmen in bomen, het spelen met water en het kliederen in de modder. Dat ziet ook Savoie Mont Blanc Tourisme. Activiteiten zoals paragliden, suppen, en survivaltours worden ook deze zomer weer veelvuldig geboekt. Het bureau zet dan ook 6 buitenactiviteiten op een rij die nóg leuker zijn om te ervaren in de bergen.

Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

#1. Suppen

Natuurlijk is het leuk om op een supboard over de grachten van Amsterdam te peddelen, maar een tochtje op een board over het meer van Aiguebelette is wel van een compleet andere orde. De kleur van het water, het geluid van de vogels en het decor van het massief zullen voor altijd in je geheugen gegrift blijven.

2. Een buitendouche nemen

Een ommetje op de Veluwe is heerlijk, evenals een buitendouche nemen. Deze eenvoudige activiteiten krijgen in Savoie Mont Blanc echter een extra dimensie. Wandel de route van de watervallen van Sixt Fer à Cheval met schitterend uitzicht op het groen, en geniet van een natuurlijke douche onder de waterval.

#3. Kanoën

De armspieren trainen kan natuurlijk in de sportschool, maar kanoën over de bergmeren is natuurlijk een leukere manier om sterker te worden. Houd een wedstrijdje met je reisgenoten en vergeet niet van de omgeving te genieten.

Kanoen in de Franse Alpen

#4. Overnachten in een tipi

De tipi, we zien ze vaak op de moderne kinderkamer staan. Een nachtje slapen in deze tipi in plaats van in je eigen bed is natuurlijk hartstikke leuk! Maar nóg leuker is het verblijven in een echte tipi in de omgeving van de Franse Alpen. Kamperen op een wel hele speciale manier.

Slapen in een Tipi tent Savoie Mont Blanc

#5. Pootje baden

Met de voeten in het water op zoek naar leven. Met zwemvliezen aan ga je op zoek naar kolonies zebramosselen, Californische rivierkreeften en andere planten en beestjes in Lac d’Annecy. Op een ‘geheime’ plek, die maar weinig zwemmers weten te vinden, voel je je al snel één met de natuur. Dat is toch weer eens wat anders dan pootje paden aan de Nederlandse kust?

#6. Picknicken

Picknicken, misschien wel het leukste wat er is in de zomermaanden. Het kunnen uitrollen van je kleedje in het park zwengelt de zomerkriebels aan. Maar wat dacht je van picknicken hoog bovenin de boomtoppen? Met bungelende voeten, voel je je als een vogel zo vrij midden in het Franse bos. En de lokale gerechten zullen je vast en zeker smaken!

Savoie Mont Blanc picknick