Verenigde Staten

Amerika heeft meer dan 60 nationale parken met waardevolle natuur. Gigantische rotsen in het zuidwesten van de VS, enorme bossen in het noorden en de uitgestrekte moerassen van de Everglades in Florida. Alle parken zijn goed toegankelijk voor toeristen.

De nationale parken van de Verenigde Staten

Bijna elk stukje natuur in Amerika is een nationaal park. Deze natuurparken in de Verenigde Staten worden beschouwd als de achtertuin van de Amerikanen. Veel Amerikanen reizen binnen hun eigen land en kamperen graag in een van de vele nationale parken die Amerika rijk is. Om toegang te krijgen tot de nationale parken in Amerika betaal je entreekosten. Doordat er in het land ongeveer 58 nationale parken zijn is het een veelzijdig vakantieland. Geen natuurpark is hetzelfde; zo heb je bijvoorbeeld grote sequoiabomen in Yosemite en geisers in het Yellowstone National Park.

De bekendste en meest populaire nationale parken van de Verenigde Staten zijn de Grand Canyon, Yosemite, Yellowstone en de Everglades. Wij hebben een selectie samengesteld van deze en andere mooie nationale parken in Amerika. Klik hieronder op jouw favoriete park voor zeer uitgebreide informatie over dit park. Van elk park beschrijven we de mooiste bezienswaardigheden, de leukste wandelingen, de mooiste autoroutes en wat je er kunt doen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk in een van de parken van Amerika: bergbeklimmen, canyoning, paragliden, wandelen, raften, fietsen en mountainbiken.

Visum voor de Verenigde Staten

Hier vindt u alle veelgestelde vragen over het ESTA voor Amerika.

Nationale parken Verenigde Staten

Places in Verenigde Staten

Find More