eTA aanvraag voor Canada

Vliegticket geboekt naar Canada? Dan is het nu tijd om je verdere reisdocumenten voor Canada in orde te gaan maken. Wij krijgen altijd veel vragen over de geldigheid van het paspoort en de eTA voor Canada. Hoe lang moet je paspoort nou exact geldig zijn en hoe regel je het visum, oftewel het eTA voor Canada? Lees snel verder voor alle tips en informatie voor je reisdocumenten voor Canada.

eTA naar Canada verplicht

Sinds 29 september 2016 heb je een eTA Electronic Travel Authorization) nodig als je naar of via Canada reist. Dit geldt voor zowel vakanties, zakenreizen, studie, familiebezoek en bij het maken van een overstap in Canada. Bij reizen over land is een eTA niet verplicht. En ook als je een Canadees paspoort of visum Canada bezit heb je geen eTA nodig.

Canada paspoort

Zorg er wel altijd voor dat je een geldig paspoort in je bezit hebt, die na terugkomst minimaal nog 6 maanden geldig is. En ook baby’s en kinderen hebben een persoonlijk reisdocument nodig.

Let op: reizigers die geen eTA Canada bezitten kunnen niet inchecken op vluchten naar Canada en worden geweigerd bij het instappen. Ook als de vlucht naar Canada enkel dient om een overstap te maken naar een ander land is een eTA verplicht, zelfs als het vliegveld tijdens de overstap niet wordt verlaten.

Het eTA voor Canada

Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. Een eTA Canada aanvragen in het Nederlands duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen €19,95 per persoon.

Let op: als je via Canada naar de Verenigde Staten vliegt is zowel een eTA aanvraag als een ESTA formulier noodzakelijk. Dat geldt natuurlijk ook als je vanuit de VS naar Canada reist.

visum voor Canada

Ben je eenmaal in het bezit van het eTA, dan blijft deze 5 jaar lang geldig, tenzij je paspoort eerder verloopt. Als dat zo is en je wilt weer naar Canada reizen, dan moet je op het nieuwe paspoort opnieuw een eTA aanvragen.

Wat is nog meer handig om te weten?

In sommige gevallen wordt bij de douane in Canada gevraagd hoelang je in Canada verwacht te blijven en of je een retourticket hebt waarmee je kan aantonen dat je weer zal vertrekken. Een retour- of doorreisticket is dus verplicht.

Meer informatie vind je ook op de website van de Ambassade van Canada in Nederland.