Zet Costa Rica maar op je wishlist

Het nieuwe jaar is alweer in zicht en dat betekent dat de travel wishlist van 2018 aangevuld mag worden! Nu KLM direct naar Costa Rica vliegt wordt het hoog tijd om de ultieme top vijf van dit land op een rij te zetten. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos, van avontuur en relaxen tot de mooiste natuur en meest ongerepte stranden. Pura Vida, 2018 wordt het jaar van Costa Rica!

toekan costa rica

Zet Costa Rica maar op je wishlist

Vijf redenen waarom je de parel van Midden-Amerika moet bezoeken

#1 Pura Vida!

‘Pura Vida’ is in heel Costa Rica te horen. Het wordt gebruikt als begroeting of uitdrukking van blijheid. Het betekent letterlijk ‘puur leven’. Deze positieve en levendige sfeer is in het hele land te voelen. Overal waar je komt, zal je met een glimlach worden verwelkomd door de lokale bevolking. Costa Rica is dan ook het meest gelukkige land ter wereld volgens de Happy Planet Index.

arenal costa rica

De Arenal vulkaan

#2 De mooiste landschappen en stranden

Meer dan een kwart van het land is beschermd gebied. De bekendste vulkaan van het land, de Arenal, is momenteel zelfs actief. Je krijgt het idee dat je ín een wallpaper bent beland. De rivier Rio Celeste met het meest helder blauwe water mag je ook niet missen. Verder telt Costa Rica meer dan 1.000 kilometer aan kustlijn. De ongerepte witte stranden als Playa Tortuguero en Playa Manuel Antonio zijn een must voor de nodige ontspanning.

rancho burica

Het strand bij Pavones

#3 Ga op safari

De luiaard, het langzaamste zoogdier ter wereld, kan door heel Costa Rica gespot worden. Als je in de auto zit of door de jungle loopt is de kans heel groot dat je deze dieren ziet relaxen in de hoge bomen. Het Manuel Antonio Park en het Tortuguero National Park, thuis van de zeeschildpadden, zijn de bekendste parken in Costa Rica. Op safari door het regenwoud kom je verschillende soorten dieren tegen zoals krokodillen, diverse soorten apen en zo’n 900 vogelsoorten, waaronder de welbekende en kleurrijke toekan.

luiaard costa rica

Je kunt overal luiaards tegenkomen

#4 Voor ieder wat wils

Surfers, duikers en vissers voelen zich direct thuis in de natuur van Costa Rica. Het binnenland is ideaal voor thrill seekers, met de jungles die meer dan geschikt zijn om doorheen te tokkelen en de rivieren die perfect zijn voor wildwateravonturen. Iets minder avontuurlijk ingesteld? Dit Midden-Amerikaanse land telt meerdere kuuroorden voor een ultiem verwenmoment.

tortuguero

Tortuguero, thuis van de zeeschildpadden

#5 Duurzaam toerisme

Costa Rica is koploper geworden in duurzaam toerisme. Het land heeft het Certification for Sustainable Tourism (CST) ontwikkeld dat als fundamenteel doel heeft het milieu te begunstigen en de maatschappij te ondersteunen. Elektriciteit wordt voor 99 procent uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. Dieren worden beschermd, opgevangen en verzorgd. De hotels zijn kleinschalig en voornamelijk in de vorm van lodges die bijna allemaal een eco-label hebben. Bij het boeken van een vakantie naar Costa Rica hoef je je dus zeker geen zorgen te maken om je eco footprint.

Essential Costa Rica is sinds 1955 het officiële verkeersbureau van het land, opgericht door de overheid en verantwoordelijk voor de promotie van duurzaam toerisme. Voor meer informatie, bezoek je hun site.