De mooiste nationale parken van Amerika

Amerika heeft veel nationale parken, waarvan sommige tot de mooiste ter wereld behoren. TravelNature zet de mooiste nationale parken van Amerika op een rij voor tijdens jouw prachtige rondreis door Amerika.

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park is een van de bekendste Nationale Parken in Amerika. Het wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. De enorme Canyon is 443 kilometer lang, de breedte varieert van 16 tot 29 kilometer en het diepste punt is maar liefst 2.000 meter. Het kost ongeveer twee dagen om te voet naar de bodem van de kloof en weer terug te lopen. De meeste mensen beperken hun bezoek daarom tot de prachtige uitzichtpunten langs de kloofrand of maken een spectaculaire rondvlucht met een helikopter.

Yosemite National Park

Yosemite National Park kan gezien worden als het eerste wildernispark van de Verenigde Staten van Amerika. Bekend vanwege zijn indrukwekkende bergen, duizenden (!) meren en enorme watervallen, en daardoor zeer geliefd onder natuurliefhebbers. Yosemite National Park is ook de thuishaven van wilde dieren zoals de grizzlybeer, de bizon en de zwarte beer. De mooiste bezienswaardigheden in Yosemite zijn de 2.000 meter hoge El Capitan en Cathedral Rock, imposante rotspartijen die met hun duizelingwekkende wanden het dal van Yosemite Nationaal Park gadeslaan.

Yosemite National Park
nationale parken van Amerika Yosemite

Great Smoky Mountains National Park

De Great Smokies danken hun naam aan de mysterieuze mist die vaak tussen de bergpieken hangt in de vroege ochtend en na een flinke regenbui. Die mist kan je goed zien vanaf Clingmans Dome, met ruim 2.025 meter de hoogste berg van het nationale park. Great Smoky Mountains is (mede dankzij de gratis entree) Amerika’s drukste National Park. Een goed startpunt van je bezoek aan het Great Smoky Mountains National Park is het bezoekerscentrum.

Great Smoky Mountains National Park

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is in feite een supervulkaan. Het park omvat delen van Wyoming, Montana & Idaho. Binnen de grenzen van het National Park liggen maar liefst 300 geisers (waaronder de grootste ter wereld), 10.000 warmwaterbronnen en honderden gasbronnen. Deze geisers en hot springs trekken vele bezoekers naar Yellowstone National Park. Daarnaast is Yellowstone een natuurgebied met ongekend veel wilde dieren.

nationale parken van Amerika Yellowstone