Fietsvakantie aan de Duitse Noordzeekust

Op zoek naar een mooie omgeving voor een onvergetelijke wandel- of fietsvakantie, zonder dat je ver hoeft te gaan deze herfst? De Duitse Noordzeekust is echt een aanrader (als het kan met de maatregelen). De kust kent uitgestrekte stranden en duinen. Ook kent de streek dijken en weilanden, een beetje zoals in ons eigen land. We tippen samen met Lekkerwegtips.nl eveneens enkele dorpjes en bezienswaardigheden aan de Duitse Noordzeekust!

Via Oost-Friesland

Deze langeafstandswandelroute begint in Friesland, maar voert ook langs de Duitse Noordzeekust, dwars door Oost-Friesland (in Duitsland). Dit is een prachtige route door veenlandschappen, langs dorpjes aan de typische veenkanalen en parklandschappen. De Duitse Noordzeekust kenmerkt zich door weidelandschappen met schapen en koeien, windmolens, wadpieren, zoutmoerassen en zandbanken. Onderweg op de Watten Route is het de moeite waard om de volgende bezienswaardigheden te bezoeken zoals de historische havenstad Emden en de botanische tuin van Bad Zwischenahn. Deze afwisselende route door Oost-Friesland is niet voor niets bekroond tot UNESCO Werelderfgoed.

Bezoek ook nog eens een waddeneiland aan de Duitse Noordzeekust, zoals het Duitse waddeneiland Norderney.

Genieten van de mooie Noordzeekust

Langs de Noordzeekust ligt een fietsnetwerk van enkele duizenden kilometers lang. Een gedeelte loopt langs direct langs de kust een ideale bestemming voor een dagje uit of een langere fietsvakantie. De historische binnenstad van Leer is een mooi vertrekpunt. Fiets vervolgens langs de Eems naar Emden en het sprookjesachtige Greetsiel. De route geeft je de mogelijkheid de zilte zeelucht op te nemen en dat zorgt ervoor dat je je meteen als herboren voelt. Wilhelmshaven is ook een van de hoogtepunten aan deze Noordzeeroute.

Friese Route Rad up Pad

Een andere route die je kunt volgen hier is de Friese Route Rad Up Pad, die vertrekt vanuit de havenstad Emden.  De oudste stad van de streek. Je kunt er ook een weekendje weg of een korte vakantie van maken, want er is van alles te beleven op deze route van in totaal 288 km lang. De tocht voert over dijken en gaat langs veel vuurtorens. Je ontdekt diverse grote en kleine meren, veenkanalen en veengebieden.