De Ierse Hidden Heartlands

Ooit gehoord van de Ierse Hidden Heartlands? Deze regio in het hart van Ierland is een prachtig ongerept regio van dit groene eiland waar het leven beweegt in het tempo van de natuur: de thuisbasis van kabbelende beekjes, prachtige waterwegen en magische boswandelingen. In de Heartlands kun je door uitgestrekte moerassen, majestueuze bergen en open valleien dwalen en stadjes en dorpen langs de rivier bezoeken die verspreid liggen door deze betoverende regio.

Hidden Heartlands

Als de tijd daar is om weer te reizen, is de Hidden Heartlands van Ierland de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de vredige sfeer en het idyllische landschap – het is een unieke beleving,vooral met deze 10 insidertips:

#01. Blue Sky Thinking

Beleef de waterwegen van de Shannon Blueway in Ierland, waar een netwerk van recreatieve paden met meerdere activiteiten zorgen voor de mooiste routes naar het hart van het land; per kano, fiets of te voet.

Shannon_Blueway_Ierland
Shannon Blueway in Ierland

#02. Lough Derg Way

Geniet van het landschap rond Lough Derg door de Lough Derg Way te bewandelen, een route van 64 km die begint in de stad Limerick en de kanalen van de Shannon volgt naar de haven van Dromineer aan het meer van Lough Derg.

Lough Derg Way
Wandelroute Lough Derg Way

#03. ‘Longing For Longford’

Longford is een geweldige plek voor buitensportactiviteiten; van kanoën en kajakken tot rustigere activiteiten als kanaalcruises, maar ook voor wit- en vliegvissen op de meren, rivieren en kanalen. Of ervaar de Royal Canal Way, een wandel- en fietspad van 90 mijl van Dublin naar Longford met de 16 km lange Clondra-Longford, een prachtig offroad-parcours.

Longford Hidden Heartlands van Ierland
Hidden Heartlands van Ierland: Longford

#04. Bezoek Clonmacnoise en Shannonbridge

Een cruise op het water is de perfecte ontspanning voor een stressvolle levensstijl. Een relaxte aanrader is om Clonmacnoise en Shannonbridge te bezoeken en vervolgens een deel van Lough Ree te doorkruizen en over te steken naar het dorp Lecarrow in County Roscommon, met haar mooie haven, restaurant en pub.

Clonmacnoise
Clonmacnoise

#05. Old Rail Trail

De Old Rail Trail is een fietstocht van 40 km door het binnenland en verbindt Athlone met Mullingar. De route gaat tevens door de stad Moate, waar het erfgoedpark Dún na Sí een bezoek waard is.

Old Rail Trail in de Hidden Heartlands
De Old Rail Trail in de Hidden Heartlands

#06. ‘Peruse The Past At A Castle’

Portumna Castle and Demesne is een architectonisch juweeltje van de Hidden Heartlands van Ierland. Het werd vóór 1618 gebouwd door Richard deBurgo en de begane grond is open voor het publiek. Je vindt er een tentoonstelling over de geschiedenis en de restauratie van het gebouw en de familie deBurgo.

Portumna Castle and Demesne
Portumna Castle and Demesne

#07. Corlea Trackway Visitor Centre

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en het erfgoed van het gebied, is het Corlea Trackway Visitor Centre zeker een bezoek waard. Het museum toont een veenweg uit de ijzertijd, gebouwd in het jaar 148 voor Christus doorheen de moerassen van Longford, dichtbij de rivier Shannon. De eikenweg is de grootste van zijn soort die in Europa is blootgelegd en wordt permanent tentoongesteld.

Corlea Trackway Visitor Centre
Corlea Trackway Visitor Centre

#08. Arigna Mining Experience-centrum

Het Arigna Mining Experience-centrum is ontwikkeld om het erfgoed van de Arigna-vallei in County Roscommon te behouden. Het centrum laat zien hoe het leven was in de kolenmijn van de 18e eeuw tot de sluiting in 1990.

Arigna Mining Experience-centrum
Arigna Mining Experience

#09. ‘Explore the Lakeside Villages’

Stop en geniet tussen je buitenactiviteiten door van de geneugten van de dorpen onderweg. Je hebt keuze te over in het prachtige dorp Leitrim, waar je de Barge Inn vindt; Terryglass, de thuishaven van The Derg Inn en Paddy’s Bar; en Garrykennedy, waar de lokale bevolking geniet van live deuntjes in Larkins Music Pub.

Lakeside Villages
Lakeside Villages

#10. Afternoon tea

Er is niets zo heerlijk als een ontspannen afternoon tea in een luxueuze omgeving. Er zijn een aantal verrukkelijke keuzes in de Hidden Heartlands van Ierland. Enkele van de favorieten zijn: Lough Rynn Castle in Mohill, Leitrim, waar dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur een scala aan heerlijke lekkernijen wordt geserveerd. Kilronan Castle in Boyle in County Roscommon is een andere luxe setting voor een onvergetelijke afternoon tea – dus koester de geschiedenis, geniet van de verrukkelijke hapjes en de fantastische luxe!

afternoon tea
Genieten van een ‘Afternoon tea’