Acadia National Park

Acadia National Park is een nationaal park in het zuidoosten van Amerika. Dit nationale park ligt in de staat Maine. Het park bestaat uit een mooie kustlijn, bergen, bossen en meren. Acadia is één van de kleinste nationale parken in Amerika (189 km2). Vanwege de veelzijdigheid en de spectaculaire uitzichten is dit park een mooie vakantiebestemming.

Flora en fauna Acadia National Park

Het park is erg populair vanwege de ongerepte natuur en vanwege de vele wilde dieren welke hier te spotten zijn. Er komen 11 verschillende soorten amfibieën voor, waaronder salamanders en kikkers. Ook is dit park bewoond door een vijftal verschillende soorten (niet-giftige) slangen. Voor de vogelliefhebbers is dit park een waar paradijs. De eilanden voor de kust zijn erg in trek als broedgebied voor veel soorten vogels. Veel verschillende roofvogels, reigers, de slechtvalk en de Amerikaanse zeearend zijn bijvoorbeeld vogels welke broeden in het park. Naast vogels en amfibieën leven er ook vele soorten zoogdieren, waaronder rode en grijze eekhoorns, elanden, stekelvarkens, bevers, witstaartherten, vossen, coyotes, rode lynxen, vossen en zwarte beren. Vroeger kwamen hier ook de poema en de wolf voor. De reden dat deze roofdieren niet meer te zien zijn in Acadia National park is vanwege de nabijheid van de mens en vanwege het kleine aantal prooidieren.

Activiteiten

Acadia National Park is een park waar je volop kan genieten van de natuur. Je kan er van alles actiefs gaan doen zoals wandelen, fietsen, zwemmen of klimmen. Een andere geweldige manier om het park te verkennen is door middel van een rondvaart. Je kunt het park ook verkennen door de rondleidingen met de bus. Je ziet zo alle belangrijke en mooiste plekjes van Acadia. Deze rondleiding met de bus duurt zo’n 2,5 uur. Zo kan je in een korte tijd heel veel van Acadia zien.

Tekst en selectie: 100 mooiste natuurparken van de wereld
H.J. Neubert, W. Maass | 9789036615747 | Rebo Productions