Geen vervoer? Realiseer een spectaculaire roadtrip met autohuur!

Langzaamaan kruipen we richting de zomervakantie en beginnen we plannen te maken. De droomvakantie realiseren is echter niet altijd even makkelijk, met name vanwege financiële of logistieke redenen. Gelukkig kan je in Europa spectaculair op vakantie - en je hoeft er niet eens een auto voor te hebben.

Wat geeft nou een vrijer gevoel dan een roadtrip? Met een groep vrienden, je partner of familie in de auto en over de mooiste wegen ter wereld rijden? Het grote probleem is echter dat je wel het geluk moet hebben dat jij of iemand in die vriendengroep een auto heeft. Want vind maar eens iemand die graag zijn of haar auto uitleent aan een groep mensen die een roadtrip gaat maken! Maar wij denken niet in problemen, wij denken in oplossingen. Wat heb je nodig voor een roadtrip? Een auto dus. Heb je geen auto? Dan huur je er voordelig één voor in het buitenland bij goedkoperautohuur.nl. En dan ga je vervolgens over één van de volgende spectaculaire wegen roadtrippen!

Wil je een unieke roadtrip maken langs een aantal van de meest bijzondere wegen in Europa, begin dan in Duitsland. Rijd richting het zuiden tot je uitkomt bij het Zwarte Woud. Als je daar de Schwarzwaldhochstrasse neemt, door bossen, langs meren en over bergen, zal je verbijsterd worden van de pracht van Duitsland. Zeker als je vervolgens doorrijdt richting Würzburg om de beroemde -doch toeristische- Romantische Straße te nemen, langs een aantal schitterende stadjes en middeleeuwse kastelen.

roadtrip travelnature

Nu je in Zuid-Duitsland bent, kan je gelijk doorrijden richting Italië. Rijd hierbij langs het meer van Genève in Zwitserland -alsof je door een ansichtkaart rijdt- richting de Stelvio pas en neem de 48 haarspeldbochten die bekend zijn geworden door de vele etappes in de Giro die er hebben plaatsgevonden. Je kan vervolgens twee dingen doen: doorrijden richting de Amalfikust, Italië op zijn best en ook nog eens terug te vinden op de UNESCO-werelderfgoedlijst, of weer noordelijk gaan richting Oost-Europa, om de “beste weg ter wereld te nemen” die je vindt in Roemenië.

De Transfagarasan in Roemenië werd namelijk door het Britse televisieprogramma Top Gear uitgeroepen tot beste weg ter wereld, vanwege de bochten, de uitzichten, de bergen en de historie waar je door heen rijdt. Je komt langs een aantal van de mooiste steden in Roemenië, dus zorg dat je niet alleen rijdt, maar ook af en toe (een paar dagen) stopt.

routekaart travelnature

Mocht je na je roadtrip nog benzine en zin over hebben, ga dan naar Scandinavië. Noorwegen heeft de Atlantische Weg, langs de kust met de Atlantische oceaan. Eilanden worden door bruggen verbonden, je ziet ruige uitzichten en mooie landschappen en kan genieten van de mooie natuur van Noorwegen: rendieren links en walvissen rechts!

En dan heb je Frankrijk (Bretagne), Portugal (Vasco de Gama-brug), Spanje (Andalusië), de Ierse eilanden en de Schotse Highlands en Wales en “gewoon” Vlaanderen nog niet eens gezien – en al die andere schitterende wegen in Europa! Genoeg te doen voor de komende vijftig jaar!