World Rhino Day

Beauty Kitchen geeft twee fantastische rhino-reizen weg. Oprichtster Jo-Anne heeft een grote liefde voor dieren. Om die reden zet het natuurlijke beautymerk zich dan ook met veel passie in voor het Ziwa Rhino Fund in Uganda, met als doel de neushoorn een beter toekomstperspectief te geven.

Ziwa Rhino Sanctuary

In 1997 is het Ziwa Rhino Sanctuary opgezet met als doel het uitsterven van de neushoorn in Uganda tegen te gaan. Ziwa begon met vier geschonken neushoorns maar inmiddels is de ‘rhino populatie’ uitgegroeid tot vijftien neushoorns; de enige wilde neushoorns die in Uganda leven. In het reservaat staat alles in het teken van een beter leven voor de neushoorns: de dieren worden 24 uur bewaakt en beschermd tegen stropers. Beauty Kitchen is een lange termijn commitment met het Ziwa Rhino Sanctuary aangegaan en doneert jaarlijks minimaal 10% van haar netto winst.

World Rhino Day

22 september 2016 is door dierenwelzijnsorganisatie Annamaticus uitgeroepen tot World Rhino Day. Die dag staat het welzijn van de neushoorn wereldwijd in de belangstelling. Beauty Kitchen blaast de bijzondere World Rhino Day meer leven in door twee geweldige, onvergetelijke reizen weg te geven!

rhino

‘Name the Rhino Competition’

Op 11 juni jongstleden is een babyneushoorntje geboren! Het kalf kwam om 06:00 uur lokale tijd ter wereld. Moeder en kalf maken het goed. De baby rhino dient nog een naam te krijgen en hiervoor roept Beauty Kitchen op 1 september op Facebook de actie ‘name the rhino competition’ uit. Deelnemers kunnen meedoen door te stemmen op één van de namen voor de neushoorn waarmee zij kans maken op een vijfdaagse trip naar Uganda mét bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary. De winnaar wordt op 22 september bekend gemaakt.

beauty-kitchen

‘Win a trip to Uganda to make a conservation film’

Ook deze competitie wordt uitgeroepen op Facebook en gaat van start op 22 september. Als deelnemer aan de actie kun je een filmpje insturen waarin je duidelijk maakt wat dierenwelzijn voor jou betekent. Op die manier maak je kans op een onvergetelijke trip naar Uganda om ter plekke een film over dierenwelzijn te maken. De jury zal een lijst van finalisten samenstellen waarna deze worden geïnterviewd. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door middel van een stemming op social media en op 30 januari 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt. De reis vindt in de lente van 2017 plaats.