Nationale parken Amerika: onze favoriete plekken!

Daar ben je dan: het land van onbegrensde mogelijkheden: Amerika! De laatste jaren zijn de Verenigde Staten een erg populaire bestemming geworden. Je bezoekt aan de Westkust bekende steden als Los Angeles, San Diego en San Francisco. Naast deze steden wil je natuurlijk ook van de uitgestrekte natuur genieten van Amerika. De Grand Canyon, Death Valley en Yosemite National Park horen natuurlijk bij de favorieten. Maar ontdek jij de leukste plekjes in deze parken? De reisspecialisten van Riksja Amerika delen ze, lees ze hieronder!

Grand Canyon: roestkleurige gebergtes

Het park dat je echt niet mag missen tijdens je Amerika-reis: de Grand Canyon. Je vindt aan de South Rim van de Grand Canyon veel toeristen, omdat er meer slaapplekken in de buurt zijn en het makkelijker bereikbaar is. Ben je echt op zoek naar een moment alleen met de natuur? Dan is het een aanrader om naar de North Rim van de Canyon te reizen. Je slaapt hier niet in een hotel, maar in een knusse blokhut in het noorden van het park. Wees er wel op tijd bij, want dit gebied heeft maar een bepaald aantal slaapplekken. Is dit je eerste bezoek aan een nationaal park tijdens je Amerika-reis? Dan haal je hier je nationale park pass, die je voor alle parken gebruikt. Na een overnachting in je blokhut aan de rand van de Canyon ga je aan het klimmen en klauteren. Je loopt tussen de naaldbomen en daalt een stuk de kloof in. Turend over het randje, kijk je zo meters diep het ravijn in. Wat een geweldig gevoel! Trek ’s avonds wat warms aan, aangezien het fris kan zijn aan de North Rim. Hier zit je namelijk zo’n 300 meter hoger dan in de South Rim!

Grand Canyon

Grand Canyon

Zion National Park en Bryce Canyon

Ten noorden van grote broer de Grand Canyon, vind je Zion National Park en Bryce Canyon. Kies voor een verblijf in het park en niet er buiten: dan slaap je echt in de rode rotsenwereld van Zion National Park. Ontdek de omgeving per fiets is onze tip. Zo kom je op plekjes waar auto’s niet mogen komen in de zomermaanden en kun je ongestoord genieten van de weelderige natuur. Stop af en toe bij picknicktafels en neem je tijd.. Heb je de volgende dag trek aan een ander park? Rijd dan in twee uur naar Bryce Canyon. Je kijkt in dit park uit op rotsen met tinten bruin, geel en rood. Hier zie je ook de bizar-uitziende puntige rotsen.

Zion NP

Zion NP

Death Valley: laag, warm en droog!

Dit is het warmste en droogste plekje van Amerika: Death Valley. Je bevindt je hier op het laagste gebied van Amerika en ziet overal wit om je heen van het afgezette zout. Bezoek Badwater Basin, wat het absolute laagste punt is van het Noord-Amerikaanse continent. Je begrijpt goed waarom het Badwater (slechte water) heet, als je er de geur van het stilstaande water ruikt. Andere leuke plekjes om te bezoeken zijn onder andere Artist’s Palette en Red Cathedral. Bij Artist’s Palette bewonder je bij zonsondergang tal van gesteenteverkleuringen wat dan net een schilderspalet lijkt. Red Cathedral is een natuurlijk verschijnsel in de vorm van een amfitheater gevormd van rode rotsen.

Yosemite: watervallen en redwoods

Yosemite National Park heeft veel groen en hoge bergen. Je bevindt je hier in een van de favoriete parken van de Amerikanen en het is hier een stuk minder warm dan in andere parken. Hier is het altijd wel druk met toeristen maar vaak spreidt zich dat wel uit over het grote park. Je maakt hier wandelingen tussen de befaamde redwood trees en watervallen. De bergen zijn hier wat grijzer dan in Grand Canyon of Zion. Een aanrader is de Bridalveil (bruidssluier) waterval, de bekendste waterval van het park. In de lente heb je het meeste kans op een volle, brede waterval door het smeltende ijs wat van de bergtoppen stroomt. Een andere aanrader is de Half Dome: een 87 miljoen jaar oude hoge rots in de vorm van een halve koepel.

Monument Valley: te paard voor een indianengevoel

Dé plek waar je indianen in Amerika vindt: Monument Valley. Immense rotsen torenen hier boven je uit. Ga voor het echte indianengevoel te paard de Valley in. Je hobbelt rustig door de valleien en roestkleurige rotsen. Je gids vertelt je waar rotsen als ‘Ear of the Wind’ en ‘Elephants Butt’ hun naam aan verdiend hebben. Ben je niet zo van het paardrijden? Ga dan met een stoere jeep de vallei in. Rijd je na dit avontuur door naar Antelope Canyon? Dan zie je door modder uitgesleten rotsen en maak je mooie foto’s van zonlicht dat door de gaten en kieren schijnt.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Riksja Amerika, onderdeel van Riksja Travel. Wij houden er van om ook de minder bekende plekjes te bezoeken in parken als deze. Ben jij er klaar voor om de Amerikaanse natuur te bewonderen? Met bouwstenen stel je zelf je rondreis samen!