Surfkamp Spanje: stuur je tiener op avontuur!

Elke ouder wordt er op een gegeven moment mee geconfronteerd: zoon of dochter wil niet meer mee op vakantie. Tieners willen graag zelf de wereld ontdekken, zonder de 'saaie' aanwezigheid van hun ouders. Maar als ouder is de stap om je kind alleen te laten reizen enorm groot en zie je vooral wat er allemaal mis kan gaan. Een omgeving waar er toch enig toezicht is, is dan ideaal. Een surfkamp bijvoorbeeld!

Surfkamp Spanje aan de Golf van Biskaje

De Golf van Biskaje biedt precies de juiste combinatie voor surfers van alle gradaties: er zijn beschutte plekken waar beginners de eerste kneepjes van het vak onder knie kunnen krijgen, maar er zijn ook ruige stukken met flinke golven waar alleen de ervaren surfer zich op zijn gemakt voelt. Het is dus niet voor niets dat juist hier veel surfkampen gevestigd zijn. Er zijn georganiseerde reizen voor juniors vanaf 12 jaar of tieners vanaf 16 jaar. Het zijn meestal complete pakketten waarbij alles inbegrepen is: van busvervoer tot de accommodatie in een tent of knusse tweepersoonsshed en van surfgear tot professioneel toezicht.

Vooral in de omgeving van San Sebastian en Zarautz zijn veel surfkampen die voor alle niveaus toegankelijk zijn. Maar meer in westelijke richting zijn ook super leuke surfspots, zoals in de omgeving van Bilbao. In San Vicente bijvoorbeeld vind je zo’n surfparadijs; omringd door groene heuvellandschappen, een adembenemend uitzicht op de break van Oyambre beach, de bergen van de Picos de Europa en een zonsondergang die thuishoort op een ansichtkaart. Deze kampen organiseren behalve surflessen vaak ook tal van andere leuke activiteiten voor tieners en met een heel stel pubers onder elkaar wordt het altijd een gezellige boel!

Oyambre beach

Oyambre beach

Alleen of samen op surfkamp?

Er zijn diverse reisorganisaties waar je een surfkamp in Spanje kunt boeken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een compleet pakket, maar, mocht je het nou toch nog een beetje eng vinden, dan kun je ook besluiten om samen naar Spanje af te reizen. Je levert je zoon of dochter op locatie af en gaat zelf in de omgeving vakantie vieren. Zo ben je in de buurt, mocht er iets gebeuren: een geruststellende gedachte waardoor je zelf ook van je vakantie kunt genieten. Samen, maar toch apart. Dus, stuur je tiener met een gerust hart op avontuur bij een surfkamp in Spanje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>