Top 5 activiteiten in West-Canada

Canada kent vele bergketens, blauwe meren en levendige steden. De echte natuurliefhebber is hier helemaal op zijn plek. Wil je ook actief bezig zijn naast de omgeving verkennen vanuit je auto? Geen probleem, er zijn tal van activiteiten te doen. Lees hier onze vijf favoriete activiteiten in West-Canada.

Snorkelen met zalmen

Wil je een activiteit doen die helemaal anders is dan anders? Bij het eilandje Quadra in de buurt van Vancouver Island kun je snorkelen met zalmen. Je gids vertelt hoe de tocht eruit zal gaan zien en stoomt je klaar voor het onderwateravontuur. Met je snorkel en duikbril in de hand ben je klaar om te gaan. In deze omgeving heb je de kans om wel vijf soorten zalmen te spotten. Heb je echt geluk dan spot je wel tientallen roze zalmen die de stroomversnellingen proberen te overmeesteren.

Snorkelen met zalmen

Snorkelen met zalmen

Beren en walvissen spotten

Wij vinden het altijd erg indrukwekkend om wilde dieren te zien op reis. Wie weet steekt er ineens wel een beer over de weg als je met je auto door een nationaal park rijdt. Om de kans te vergroten dat je deze wilde dieren spot, raden we aan om bij het plaatsje Tofino op Vancouver Island op berenzoektocht te gaan. Stap hier in een rubberbootje en ga op zoek naar beren langs de waterkant. Misschien komen ze net op dat moment hun eten wel bij elkaar sprokkelen. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, waarmee je de beren goed van dichtbij kunt bekijken.

Orka spotten in Canada

Orka spotten in Canada

Een ander wild dier waar Canada bekend om staat: de walvis! Om deze waterzoogdieren van dichtbij te zien, reis je ook naar Vancouver Island. Vanaf de stad Victoria kun je mee op een rubberboot om de giganten (hopelijk) uit de zee te zien springen. Houd je camera goed bij de hand, want de orka’s en bultrugwalvissen zijn in een paar seconden weer onder het wateroppervlak verdwenen.

Kajakken op blauwe meren

Wil je de ongerepte natuur in Canada nog meer ontdekken? Ga kajakken op Lake Louise. Zo bekijk je de bergenrij vanaf het water en dus weer vanaf een ander oogpunt. Terwijl je op het o zo blauwe meer peddelt, lijkt het door de weerspiegeling van de bergen op het water bijna of je zweeft. Tip: leg af en toe even je peddel neer en neem de tijd om de omgeving te bekijken. Zorg ervoor dat je genoeg camera-opslag hebt, want wij hadden na deze kajaktocht die van ons helemaal vol staan met natuurplaatjes!

De prachtige blauwe meren van West-Canada

De prachtige blauwe meren van West-Canada.

Hiken over de gletsjers

Een van de natuurverschijnselen waar Canada om bekend staat: ijs. Om zoveel mogelijk afwisselende landschappen te ontdekken, vinden we het leuk om de gletsjers in Canada te verkennen. Houd je wel van wat beweging? Hike dan de gletsjers op bij de Icefields Parkway. Een gids neemt je op sleeptouw en vertelt je onderweg tal van weetjes over de ijsspleten, de ijsholen en het ontstaan van de gletsjer. Neem vooral je fototoestel mee, want je schiet hier mooie plaatjes van de besneeuwde bergtoppen.

Fietsen door Vancouver

Vancouver geeft je niet alleen toegang tot het Canadese land, het is ook nog eens een leuke stad om te ontdekken. Dit kun je natuurlijk wandelend doen, maar wij raden je aan om op de fiets te stappen. Zo kun je net iets meer van de stad zien. Onze tip: het schiereiland Granville is een gezellige buurt met allerlei tot horeca omgetoverde pakhuizen. Trap ook door de wijk Gastown. Hier bekijk je de allereerste stoomklok ter wereld. Om van je fietstocht bij te komen, pak je een terrasje aan de haven of in downtown Vancouver.

Fietsen door Vancouver

Fietsen door Vancouver

Reistips West-Canada

Wil jij ook naar Canada? Bovenstaande tips zijn samengesteld door Riksja Canada, onderdeel van Riksja Travel. Zij hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen reiservaringen.