Must do’s in winters Idaho

De Amerikaanse staat Idaho biedt een scala aan winteractiviteiten naast de piste. Voor iedereen die liever niet de latten onderbindt maar wel graag het winterse landschap ontdekt, hebben we ter inspiratie deze top vijf winterse activiteiten samengesteld.

#1 Glamping in een traditionele Yurt

Een yurt is de uitgelezen manier om de koude nachten van Idaho door te brengen midden in de besneeuwde gebieden van de staat. De yurts zijn de hedendaagse versie van de oude schuilplaatsen van de nomaden en volledig uitgerust om de koude winternachten, waarbij de temperatuur kan dalen tot -10 graden Celsius, gezellig en warm door te brengen. De yurts staan op verschillende afgelegen plekken in Idaho met ieder zijn eigen unieke omgeving. Vanuit de yurt kun je verscheidene activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen. Je kan ook van de ene yurt naar de andere trekken door te wandelen of cross-country skiën.

#2 Paragliden in Sun Valley

Heb je geen last van hoogtevrees? Dan kun je Sun Valley, de eerste skibestemming van de Verenigde Staten, vanaf spectaculaire hoogte ervaren. Hier heb je de mogelijkheid om te paragliden vanaf Bald, een berg van 2.789 meter hoogte.

wintervakantie idaho

Foto credits: Idaho Tourism

#3 Sneeuwschoenwandelen naar de warmwaterbronnen

In Idaho vind je de meeste hot springs van de Verenigde Staten, een unieke manier om warm te blijven tijdens de winter. Veel warmwaterbronnen zijn direct bereikbaar vanaf de snelweg, maar de meer afgelegen warmwaterbronnen zijn eenvoudig wandelend te bereiken met een paar sneeuwschoenen. De weg naar de natuurlijke Bonneville Hot Springs wordt in de winter bedolven door sneeuw en is dan niet meer toegankelijk voor auto’s. Echter gaat Bonneville Hot Springs niet dicht tijdens deze maanden. De hot springs liggen ongeveer 1,5 kilometer van de snelweg af en bestaan uit warmwaterbronnen die gevoed worden door de waterval. Dus: ga sneeuwschoenwandelen naar de warmwaterbronnen en geniet van uitzichten op de bergen Goldbug Ridge en Poison Peak.

#4 Fatbiking

Met de nieuwe trend ‘fatbiking’ is fietsen niet meer uitsluitend voorbehouden voor de zomer. Fatbiken wordt steeds populairder. Fatbikes zijn uitgerust met brede banden die grip houden op de sneeuw waardoor je met veel plezier en veilig door de sneeuw kan fietsen. De favoriete plek van de bewoners van Idaho voor fatbiking is de 32 kilometer lange route door de bossen van Schweitzer Mountain. Maar je kunt voor fatbiken ook terecht in Teton Valley of Big Hole Mountains.

#5 Heli-skiën of boarden

De ultieme off-piste ervaring, heli-skiën, mag niet missen op deze lijst. De échte adrenaline junk gaat in Sun Valley in een helikopter naar de Rocky Mountains. Hier wordt de waaghals samen met zijn gids afgezet om over verse sneeuw, geheel in 007 James Bond-stijl, off-piste naar beneden te skiën. Met 750.000 hectare en drie bergketens is dit het grootste gebied in de Verenigde Staten met een vergunning voor heli-skiën.

Voor meer informatie over Idaho: www.visitidaho.org