Chili

Nationale Parken Chili

De natuur van Chili is erg indrukwekkend. Dit Zuid-Amerikaanse land is erg langgerekt, hierdoor is bijna elk denkbaar landschap hier wel te vinden. Van een droge woestijn in het noorden tot het koude zuiden met mooie gletsjers en fjorden. Ook vind je in Chili vele valleien, (oer)bossen, regenwouden en vele meren. De bevolking van Chili woont voornamelijk in het midden van het land. Qua klimaat zijn de leefomstandigheden hier het meest optimaal. Omdat de bevolking voornamelijk in het midden van het land woont is de natuur er omheen ongerept. De natuur kan zich hier rustig ontwikkelen in speciaal hiervoor ingerichte nationale parken.

Het klimaat van Chili is, net als de natuur, erg divers. Het zuiden van Chili heeft een zeeklimaat, hier is erg veel regen wind en sneeuw. Het noorden daarentegen heeft een woestijnklimaat. In het midden van het land, waar voornamelijk de bevolking woont, heerst een mediterraan klimaat.

Chili heeft meerdere nationale parken, wij zullen de twee mooiste natuurparken van het land bespreken: Lauca Nationaal Park en Torres del Paine Nationaal Park! Kies op de kaart van Chili hierboven jouw favoriete nationale park.

Places in Chili

Find More