Brazilië

Brazilië is een van de meest fascinerende landen ter wereld.

Hot spot

Brazilië is een van de meest fascinerende landen ter wereld. Een schitterend land met witte zandstranden, ongerepte regenwouden en levendige metropolen. De bezienswaardigheden in Brazilië variëren van betoverende steden tot dramatische landschappen zoals donderende watervallen, tropische eilanden en veel nationale parken.

Brazilië biedt voor reizigers met een groot en klein budget grote avonturen. Zo kan je gaan paardrijden in de Pantanal, kajakken in de ondergelopen bossen in het Amazonegebied, rotsen beklimmen, walvissen spotten voor de kust, surfen op de met palmbomen omringde stranden en snorkelen in de kristalheldere rivieren. Niet minder leuk is het vooruitzicht om lekker niks te doen. Zak lekker onderuit in het warme zandstrand en geniet van een heerlijke caipirinha (nationale cocktail van Brazilië).

Brazilië attracties strekken zich uit betoverende, bevroren-in-time koloniale steden tot dramatische landschappen van rode rotsen canyons, donderende watervallen en idyllische tropische eilanden. Voeg daarbij, Brazilië biodiversiteit: legendarisch in omvang, haar diverse ecosystemen beschikken over de grootste collectie van planten-en diersoorten vinden overal op aard.

Beste reistijd en klimaat

Het hoogseizoen in Brazilië loopt van december tot maart. In deze periode vult het land zich met buitenlandse bezoekers en Braziliaanse vakantiegangers. De prijzen stijgen in deze tijd en je zult worden geconfronteerd met meer drukte. Aan de andere kant is dit, vanwege o.a. het Carnaval, ook de meest feestelijke tijd in Brazilië. Het laagseizoen in Brazilië loopt van mei tot september. Dit is dan ook de goedkoopste en minst drukke tijd om het land te bezoeken. Het kan in deze periode behoorlijk uitgestorven zijn in de vakantiegebieden. Ook kan het in het zuiden erg koud zijn. Tijdens de zomer, die loopt van december tot februari, zijn de temperaturen het hoogste, namelijk rond de 30 graden. De rest van het jaar zijn de temperaturen zo’n 25-30 graden. In het zuiden van Brazilië is het verschil groter. De temperaturen variëren hier van 15 graden in de winter tot 35 graden in de zomer.

In het Amazonegebied wordt het zelden warmer dan 27 graden. Echter, in dit tropisch gebied valt veel regen en is het altijd vochtig. De meeste regen valt hier van december tot maart.

Doordat Brazilië het gehele jaar een gematigd klimaat kent is er geen slechte tijd om dit land te bezoeken. Als je de Carnaval niet hoeft mee te maken kan je het beste een bezoek brengen aan dit Zuid Amerikaanse land in de periode van april tot november. De tochten in het Amazonegebied en de Pantanal zijn dan op z’n mooist.

Natuur Brazilië

Brazilië zit vol met prachtige flora en fauna, hierdoor is het een van de beste bestemmingen voor natuurliefhebbers. Brazilië staat vooral bekend om het Amazonegebied, het grootste regenwoud van de wereld.

Places in Brazilië

Find More